Életjáradék

Kinek javasolt

Mindazoknak, akik nem szándékoznak örökségként ingatlan hagyni, akiknek a havi megélhetésük nehézkes, sok lemondással jár, vagy az élete végéig járó többletbevételből kényelmesebb, szebb és tartalmasabb életet szeretne élni.

Kinek nem javasolt

Mindazoknak, akiknek kedvezményezett örökösük van és örökségre érdemesnek tartja.

Életjáradéki szerződés lényege, hogy a jelenlegi ingatlan tulajdonosa a haszonélvezet teljes körű fenntartása mellett tulajdonjogáért cserébe, azaz életjáradéki szerződéssel kialkudott egyszeri nagyobb összeghez és élete végéig havonta utalt életjáradékhoz jusson.

Az életjáradéki szerződéssel – mely tartalmában haszonélvezetet jelent-, jogilag is biztosítva van a megszokott otthona és környezete úgy, hogy javul az életjáradékot kötő életvitelének minősége.

Az életjáradék tárgya lehet a haszonélvező kizárólagos tulajdonában lévő lakóingatlan, azaz lakás, ház, telek, nyaraló, üzlethelyiség, befektetésként működő ingatlan, vállalkozás is, melyet nem terhel jelzálog.

Járadék mértéke függ: az egyszer fizetendő nagyobb összegtől és a megállapodott havi életjáradék nagyságától, az ingatlan értékétől, elhelyezkedésétől, állapotától, tulajdonos életkorától, a piacon fellelhető befektetői hozamoktól és a banki kamatoktól is.

Kérjen segítséget.

Ha sikeres életjáradéki szerződést szeretne kötni:

  • első lépéséhez tudnia kell az adott ingatlana pontos értékét. Mi ehhez tudunk nyújtani hiteles szakértői értékbecslést.
  • Második lépésben kiválasztani azt a megbízható, leinformálható

partnert, akivel szerződést szeretne kötni.

Regisztrált ügyfeleink között diplomások, külföldön már letelepedett munkavállalók is vannak

 

További információk:

Horváth Endre    06309 52 98 48

Email:   realis@realis.hu